Bruiloftsjurk

Trouwen is anno 2016 weer helemaal hot. En waarom ook niet. Het is toch niet aan tijd gebonden om elkaar de liefde te verklaren en trouw te beloven? Als je gaat trouwen kun je dit op verschillende manieren doen. De één pakt het groots aan en de ander juist wat meer bescheiden. Maar om één ding kun je zeker niet heen en dat is dat je er deze dag op je allerbest uit wilt zien. En ja, dat betekent dat de zoektocht naar een mooie bruiloftsjurk kan beginnen.

Trends voor 2016

Voor alles is een trend en zeker is dit het geval voor bruiloftsjurken.

De lage rug:

De bruiloftsjurk met de lage rug is er eentje die we zeker zullen zien in 2016. Deze is er in een aantal verschillende varianten. Zo heb je de “keyhole”-variant, de “Ilussion” en de zogenaamde “uitgesneden” variant. Allen stuk voor stuk zeer elegant en stijlvol uitgevoerd.

V-neck:

Weer helemaal terug van weggeweest dit jaar is de bruiloftsjurk met de V-neck. Met name populair zijn de jurken met een erg diepe V-hals. Er zijn jurken bij die zelfs een uitgesneden V-hals hebben tot onder de borst. Als je hiervoor kiest is het goed om de rest van de jurk wat meer ingetogen te houden om te voorkomen dat het wellicht iets te wordt. Een lange rok of het dragen van lange mouwen compenseren de diepe V-neck en zorgen ervoor dat deze bruiloftsjurk elegant blijft.

Kleur:

Wit is van alle tijden voor wat betreft trouwjurken, maar dit jaar zijn zogenaamde “nude-kleuren” als blush en champagne ongekend populair. Als dit kleuren zijn die van nature goed bij jouw huidskleur passen, dan heb je een bijzondere en adembenemende bruidsjurk.

Diverse:

Verder is alles vandaag de dag 3D, dus waarom jouw bruiloftsjurk niet. Bloemen en andere versierselen niet in de stof, maar op de stof verwerkt geven een bijzonder effect aan een trouwjurk. Als laatste willen we je niet onthouden dat frutsels als franje, veren en kralen weer helemaal je-van-het-zijn.

Ga niet over één nacht ijs

Vandaag de dag is het aanbod in bruiloftsjurken ronduit enorm te noemen. Bereidt je hier dan ook op voor, voordat je aan jouw zoektocht begint. Anders kan het aanbod wel eens overweldigend zijn voor je en maak je misschien een keus waar je later spijt van hebt. Dat mag uiteraard in geen geval gebeuren. Hier volgen dan ook een paar simpele, maar doeltreffende tips waar je op moet letten als je op zoek bent naar een bruiloftsjurk:

  • Wees eerlijk!

Misschien vindt je het moeilijk om een verkoopster voor het hoofd te stoten die vol enthousiasme voor jou een trouwjurk heeft uitgezocht. Zeg eerlijk wat je van de jurk vindt en hoe je vindt dat deze je staat. Een goede verkoopster kan hier echt wel mee omgaan en ervaart dit niet als een persoonlijke aanval. En je wilt op “jouw dag” toch niet in een jurk lopen die eigenlijk niet bij je past?

  • Neem niet teveel mensen mee!

Moeders, schoonmoeders, zussen, nichten……hoe meer mensen je meeneemt, hoe meer verschillende meningen. Dit maakt het voor jou waarschijnlijk een stuk lastiger om te kiezen. Maximaal twee tot drie mensen meenemen houdt het voor jou leuk en overzichtelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *