In gesprek met een herensokken verzamelaar

Iedereen verzamelt wel iets. Vaak denken mensen aan postzegels. Laatst zagen we ook iemand bij SBS shownieuws die had duizenden voetbal shirts verzameld. Vandaag gaan wij praten met Erik een verwoed verzamelaar van herensokken.

Beste Erik, wat zijn je favoriete sokken uit je collectie, hoe groot is je collectie Ć¼berhaupt?

Nou ik heb door de loop der jaren wel zo een 10,000 plus paar sokken kunnen bemachtigen. Uit allerlei landen, verspreid over alle continenten die de wereld rijk is. Van premium Peruaanse Vicuna wol sokken tot en met Eskimo sokken.

Grappig, de beste sokken wat mij betreft komen eigenlijk van vrij dicht bij huis. Falke uit Duitsland, die maken echt de meest hoogwaardige sokken die ik ooit ben tegengekomen. Die sokken hebben mij nog nooit teleurgesteld. Ze zitten altijd heerlijk en gaan super lang mee en dan heb ik het echt over decennia.

Red: Wat is een favoriet mode specifiek van jou, Erik?

Als ik er eentje moet uitlichten en dat is een bijzonder lastige aangelegenheid want het aanbod is groot divers en veelzijdig dan ben ik toch meest fan van Sensitive Berlin, in Nederland zijn deze hier verkrijgbaar bij hemdvoorhem.nl.

Red: enige andere aanbevelingen?

Ik ben me meer aan het verdiepen in kniekousen. Een langere sok dus min of meer. Voor speciale gelegenheden zijn die fijn. Op dit vlak ben ik begonnen met Falke Family. Tevens verkrijgbaar bij hemdvoorhem.nl. Vooral in de winter en in koudere klimaten zijn dit een goede keuze mijns inziens. Eigenlijk voor iedere gelegenheid is er wel een perfecte sok. Een zomers uitje in een pretpark? Kies dan voor sneaker sokken zoals Falke Family. Hardlopen, opteer dan specifiek voor een speciale toegewijde sportsok, de Falke Run is vaak de beste keuze op dat vlak dan. Koud? Neem dan een lekkere merino wol kniekous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *