Witgoud is het nieuwe goud!

De zoektocht naar een perfecte trouwring, het kan een hele opgave zijn. Want er is zo veel keuze, en je wilt natuurlijk de juiste keuze maken. Je moet er immers je hele leven mee doen!

In deze blogpost wil ik graag wat meer vertellen over wit-gouden trouwringen, mijn persoonlijke favoriet. Vroeger nam men eerderringen gemaakt van geelgoud. Geel goud stond symbool voor rijkdom en verbondenheid. Nu is het echter heel normaal om niet meer voor geel goud te gaan maar om een mooi exemplaar te nemen gemaakt van witgoud. En groot gelijk want het is prachtig!

Waar wat is witgoud? En is het wel echt goud? 

Witgoud is hetzelfde goud als geelgoud, zelfde uitstekende kwaliteit alleen met een wittere kleur, in het eerste oogopslag komt het over als zilver. Maar is het zeker niet, de wittere kleur wordt bereikt door een legering met palladium, nikkel, zilver of zink. Het nadeel hiervan is dat dit buitenste laagje na verloop van tijd af kan slijten. Omdat wit goud een legering is, kan deze nooit 24 karaat zijn. Integendeel tot het geelgoud, die 8 tot en met 24 karaat kan zijn. Wit goud is alleen leverbaar tot 18 karaat. Leuk om te weten is dat er naast de meest gangbare kleuren voor goud: geel, rood en wit, er ook nog andere kleuren goud bestaan zoals groen, blauw, paars. Deze kleuren worden gemaakt door goud te mengen met andere materialen. Zo kan goud altijd aan de juiste wensen voldoen.

Momenteel wanneer je een juwelier binnenkomt zul je verbaast staan van het aanbod in witgoud, het begint steeds moderner te worden. Neem bijvoorbeeld het bekende Elnora trouwringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *