Wanneer is een overhemd met korte mouw geschikt?

De vraag waar veel mannen mee worstelen is die of een overhemd met korte mouw wel geschikt voor hen is? Maakt het je niet te kinderachtig? Is het niet te zomers? Zal het opvallen onder een jasje? Dit zijn zaken die je erg onzeker kunnen maken. Daarom kiezen veel mensen het zekere voor het onzekere en trekken zij altijd ene overhemd met lange mouw aan. Zelfs wanneer dit bijvoorbeeld veel te warm is. Hoewel dit goed te begrijpen is, is dit niet direct nodig. Er zijn voldoende mogelijkheden om op elke gelegenheid een overhemd met korte mouw te dragen.

Uit het zich houden

Stel dat je naar een hele formele gelegenheid moet. Een jasje en een overhemd zijn dan echt een must. Wanneer het echter buiten dertig graden Celsius is, dan kan dit al snel erg warm zijn. Een overhemd met korte mouwen kan dan een goede uitweg naar wat verkoeling zijn. Omdat het vaak op formele gelegenheden niet gebruikelijk is om je jasje uit te trekken zal dit niet snel opvallen. Je ontblote onderarmen blijven immers uit het zicht. Dit is dus een goede mogelijkheid om alles op de juiste manier te benutten en toch zelf ook wat comfort te hebben.

De sfeer aanvoelen

Ook is het goed om de sfeer van de gelegenheid aan te voelen. Is het bijvoorbeeld geen grote opening van een kantoor, maar gewoon een werkoverleg, dan is het tegenwoordig helemaal niet zo vreemd meer om een overhemd met korte mouw te dragen op warme dagen. De formele omgangsvormen zijn in de afgelopen decennia stap voor stap veel losser geworden en de mogelijkheden om netjes, maar toch casual gekleed te gaan zijn flink toegenomen. Wanneer je goed de sfeer kunt aanvoelen van een bepaalde aangelegenheid, dan kan je zelf goed bepalen wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

Bron: https://www.hemdvoorhem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *